051 30 75 63
Home Specialisaties

Onze specialisaties

Team specialisaties 

Elke therapeut binnen het team heeft z'n eigen interesses en opleidingen waardoor we een uitgebreid aanbod van therapieën kunnen aanbieden. Aarzel niet om ons te contacteren indien u meer uitleg wenst over een bepaalde therapievorm.

Osteopathie

Osteopathie is een holistische aanpak van functiestoornissen binnen ons lichaam. Het doel van osteopathie is om de bron en de oorzaak van uw klacht te vinden en dat mee te nemen in de behandeling.

Meer informatie

Kinesitherapie

Binnen de algemene kinesitherapie kan een opsplitsing gemaakt worden tussen acute en chronische pijnklachten. Acute problematieken bevatten voornamelijk plotselinge letsels ter hoogte van de spieren, pezen en gewrichten. Ook voor chronische problematieken zoals reumatoïde artritis en artrose kan je zeker bij ons terecht.

Meer informatie

Sportrevalidatie

Sportrevalidatie is het proces waarbij atleten na het herstel van een blessure of ziekte geleidelijk aan hun fysieke activiteit en training hervatten. Het doel van dit soort begeleiding is om er voor te zorgen dat de atleet terug op zijn pre-blessure niveau kan presteren.

Meer informatie

Manuele therapie

Manuele therapie is een specialisatievorm binnen de kinesitherapie. Het specialiseert zich enerzijds in het behandelen van klachten aan de wervelkolom en gewrichten in armen en benen. Anderzijds past de manueel therapeut ook technieken toe bij neurogene letsels en spierletsels.

Meer informatie

Dry needling

Dry needling is een behandelmethode in de kinesitherapie die wordt ingezet bij pijnlijke of gespannen spieren. Er wordt met een acupunctuurnaald in de gespannen spier of triggerpoint geprikt opdat verhardingen in de spieren snel en doeltreffend worden aangepakt.

Meer informatie

Toegepaste kinesiologie

Is een alternatieve behandelwijze die gebruikt maakt van spiertesten. Deze spiertesten worden in onze praktijk vooral gebruikt bij differentiaal diagnostiek en om blokkades op te heffen die het lichaam uit balans brengt.

Meer informatie

Orofaciale therapie

De orofaciaal fysiotherapeut helpt bij problemen met de spieren en gewrichten in het hoofd of halsgebied en met het kauwstelsel.

Meer informatie

Pre- en postnatale kine

Prenatale en postnatale kinesitherapie zijn gespecialiseerde vormen van kinesitherapie die vrouwen kunnen helpen om zich voor te bereiden op, en herstellen van de zwangerschap, bevalling en kraamtijd.

Meer informatie

Onze praktijk

Izegem

Onze praktijk is gelegen in de Sint-Tillostraat 8 8870 Izegem. De praktijk is gelegen dicht bij het centrum van Izegem en is bereikbaar via verschillende invalswegen. Er kan geparkeerd worden in de straat, mits het plaatsen van uw blauwe schijf. Uw parkeertijd is dan goed voor 2 uren. Iets verder, op zo een 30 meter, kan er gratis geparkeerd worden zonder schijf rond de Sint-Tillokerk. 

Bezoek onze contact pagina als u via google maps wil genavigeerd worden naar onze praktijk.