051 30 75 63
Home Specialisaties Osteopathie

Osteopathie

Wat is osteopathie?

Osteopathie is een holistische aanpak van functiestoornissen binnen ons lichaam. Dit wil zeggen dat de osteopaat verder kijkt dan de plaats waar de klacht zit. Het doel van osteopathie is om de bron en de oorzaak van uw klacht te vinden en dat mee te nemen in de behandeling. Zo kunnen rugklachten veroorzaakt worden door functiestoornissen ter hoogte van de interne organen en/of schedel en omgekeerd. In de osteopathie worden daarom de beweeglijkheid en functie van de schedel, de interne organen en van het bewegingsapparaat onderzocht en behandeld.

De osteopaat moedigt het lichaam aan om zelf te genezen. Dit doen zij door blokkades en bewegingsbeperkingen die een genezing in de weg staan, op te heffen. Apparatuur of medicijnen worden niet gebruikt. Osteopaten maken gebruik van een uitgebreide praktische kennis over anatomie, fysiologie, neurologie en pathologie.

U kan bij de osteopaat terecht voor:

  • Rug- en nekproblemen: lumbago, artrose, hernia, blokkades, whiplash,…
  • Klachten ter hoogte van de gewrichten: spierstijfheid, beperkte beweeglijkheid, pijn,…
  • Sportletsels
  • Hoofdpijn: Spanningshoofdpijn, migraine, duizeligheid,…
  • Vermoeidheid, stress, concentratieproblemen
  • Spijsverteringsklachten: zure oprispingen, maagzuur, opgeblazen gevoel, darmklachten, obstipatie, verteringsklachten,...
  • Algemene malaise

Deze lijst is uiteraard niet volledig. Neem gerust contact op als u bepaalde klachten heeft en u zich afvraagt of die behandeld kunnen worden door een osteopaat.

Praktische info

Voor een behandeling is er geen doorverwijzing nodig van een arts. De osteopaat is voldoende getraind om, indien nodig, de patiënt meteen door te verwijzen naar een arts. Een goede samenwerking tussen beide disciplines wordt zeer belangrijk geacht binnen de osteopathie.