051 30 75 63
Home Specialisaties Dry needling

Dry needling

Wat is dry needling?

Dry needling is een gespecialiseerde kinesitherapeutische behandelvorm waarbij triggerpoints in spieren aangeprikt worden met een fijn naaldje. Wanneer uw pijnklacht uitgelokt wordt door spieren zal specifiek worden gezocht naar triggerpoints in die spieren die een voor u herkenbare pijn uitlokken, lokaal of in een gerefereerd gebied. Zo kunnen bijvoorbeeld gespannen nekspieren lokaal pijn geven maar ook hoofdpijn uitlokken.  ​ 

De behandeling van die triggerpoints met dry needling is gericht op het langdurig uitschakelen van die triggerpoints. Vaak zijn meerdere behandelingen noodzakelijk en per behandeling worden soms meerdere spieren aangeprikt. Eens de triggerpoints kapot geprikt zijn, zal de lokale en de gerefereerde pijn verdwijnen.    

Een belangrijke opmerking is dat dry needling niet gelijk is aan acupunctuur! Acupunctuur is een Chinese alternatieve geneeswijze waarbij energiepunten aangeprikt worden. Dry needling is een onderdeel van myofasciale pijnbehandeling die wetenschappelijk onderbouwd is en uitgevoerd wordt door een arts, kinesitherapeut, manueel therapeut of osteopaat.