051 30 75 63
Home Specialisaties Sportrevalidatie

Sportrevalidatie

Wat is sportrevalidatie?

Sportkinesitherapie is gespecialiseerd in de actieve revalidatie van musculoskeletale aandoeningen bij sporters.

Dit omvat het behandelen en voorkomen van sportblessures, maar ook het verder helpen van de niet geblesseerde atleet in het verbeteren van zijn of haar prestaties. Doorgedreven oefentherapie in functie van uw sport, alsook preventief en curatief tapen zijn enkele voorbeelden van de technieken die we binnen dit domein toepassen. 

Wij behandelen, begeleiden en adviseren u graag bij uw return to sport. 

KFC Lendelede seizoen 2022-2023 (Kampioen)

Return to sport

Return to sport is het proces waarbij atleten na het herstel van een blessure of ziekte geleidelijk aan hun fysieke activiteit en training hervatten. Het doel van dit soort begeleiding is om er voor te zorgen dat de atleet terug op zijn pre-blessure niveau kan presteren. Ons team van kinesitherapeuten is toegewijd om u te helpen uw doelen te bereiken en uw sport veilig te hervatten, op en naast het veld. Ons op maat gemaakt sportprogramma omvat een uitgebreide evaluatie, een geïndividualiseerd behandelplan en voortdurende ondersteuning waar nodig. 

Laat een blessure of ziekte je er niet van weerhouden om te doen waar je van houdt!

Teamlid Justine aan het werk op de trainingsvelden van KVC Winkel Sport. Ze staat momenteel in voor de verzorging op de dinsdag trainingen en gaat voor de weekendwedstrijden mee op de bank als kinesiste.